Teriyaki voor 4 personen

Voor 4 personen

1 pak Conimex Noodles
1 Rode Peper
2 Teentjes Knoflook
800 gram Chinese Wokgroente
3 Theelepels Conimex Sambal Manis
15 cl Conimex Ketjap Manis
2 Eetlepels Bruine Suiker
2 Grote Kipfilets
1 Eetlepel Sesamolie
1 Eetlepel Sesam zaad
8 Grote Champignons

Bereiding

Snij de kipfilet in reepjes
Snij de knoflook heel fijn
Snij de rode peper in dunne ringetjes
Snij de champignons doormidden

Bak de kipfilet reepjes in de Sesamolie (eventueel met een beetje extra zonnebloemolie) en voeg de rode peper en knoflook toe tijdens het bakken. Het lekkerste is in een grillpan maar een gewone koekenpan is ook goed.

Zet een pan water op voor de noodles.

Roerbak de champignons met de wokgroente in een wokpan ongeveer 5 minuten terwijl je dit blijft omscheppen. Voeg een klein kopje Ketjap toe, drie theelepels Sambal en de bruine suiker. Zet het gas of de kookplaat uit en zet de wokpan even weg (op een veilige manier, dus zorg voor een veilige ondergrond).

Kook de noodles.

Doe de kipreepjes en de gekookte noodles bij de groente in de wok. Schep dit alles door elkaar en strooi een beetje sesamzaad er over.

Download dit recept in PDF formaat: teriyaki_voor_4_personen.pdf

Meer recepten

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie