Spaghetti voor 4 personen

Voor 4 personen

300 gram spaghetti
400 gram gehakt
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 kleine ui
4 grote champignons
10 zwarte olijven
100 gram gedroogde tomatenreepjes
1 eetlepel gedroogde Oregano
1 eetlepel gedroogde Basilicum
1 theelepel zout
2 pakjes saus
1 mok melk
5 eetlepels Olijfolie

Bereiding

Snij de paprika’s in fijne kleine blokjes
Snij de ui in fijne kleine blokjes
Snij de knoflook heel fijn
Snij de olijven klein
Snij de reepjes gedroogde tomaten fijn
Snij de champignons in dikke plakken

Bak de gehakt rul in een grote wokpan met wat olijfolie. Zet ondertussen een grote pan met flink veel water op voor de spaghetti. Als de gehakt helemaal bruin is doe je alle bovenstaande ingrediënten erbij en schep je het om met een spatel voor ongeveer 10 minuten. Daarna doe je een eetlepel Oregano en een eetlepel Basilicum en een theelepel zout erbij. Doe dan de twee pakjes saus erbij en roer dit goed door. Zet het vuur of de kookplaat laag en laat dit pruttelen.

Ondertussen kookt het water voor de spaghetti wel en zet je er een bosje van rechtop in de pan en laat die in een cirkel uitzakken. Zodra het weer kookt maak je het met een metalen vork of vleesvork los van elkaar en roer je daarmee de spaghetti los van elkaar. Zet de kookwekker op 9 minuten.

Doe de mok melk bij de saus en roer deze goed door. Giet de spaghetti af in een vergiet. Doe de spaghetti weer in de pan en giet er een beetje olijfolie overheen en roer dit door.

Download dit recept in PDF formaat: spaghetti_voor_4_personen.pdf

Meer recepten

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie