Javaanse Boontjes

Voor 4 personen

600 gram sperzieboontjes 1 kleine ui
2 rode paprika’s
4 grote champignons
1 Spaanse peper
2 theelepels Djahé
15 cl Ketjap Manis
6 teentjes knoflook
2 theelepels kerrie
2 eetlepels bruine suiker
3 theelepels Sambal Manis
4 kopjes Surinaamse of Basmati rijst

Bereiding
Maak de marinade voor de kip.
1. Snij de teentjes knoflook fijn
2. Snij de Spaanse peper fijn

Doe de ketjap in een grote kom en voeg de kerrie, de Djahé, de bruine suiker, de knoflook en Spaanse peper toe. Roer het goed om. Snij de kip in blokjes en voeg deze toe. Goed doorroeren zodat de marinade overal aan alle kip zit. Ze de kom in de koelkast.

3. Snij de ui in kleine stukjes
4. Snij de paprika in blokjes
5. Snij de champignons in plakken

Kook de boontjes 10 minuten. Bak de gemarineerde kip ondertussen ook. Na ongeveer 5 minuten doe je de ui en paprika erbij. Dit kan tegelijk met de boontjes, zet de kookwekker zodra het water met de boontjes kookt en ga ondertussen verder met het bakken van de kip. Zet een grote pan met water op voor de rijst. Giet de boontjes af en zet de pan even opzij. Zet het gas of de kookplaat onder de kip laag. Doe de champignons en de afgegoten boontjes bij de pan met de kip. Kook de rijst, per persoon een vol kopje met voor de grote eter een half kopje meer. Doe de kookplaat of het gas uit onder de pannen. Klaar.

Download dit recept in PDF formaat: javaanse_boontjes.pdf

Meer recepten

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie