Paksoi Asin

Dit is een Aziatisch georiënteerd roerbak gerecht dat lekker snel op tafel staat.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Ui
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Paksoi
  • 2 Kipfilets
  • 1 Pakje Conimex Noodles
  • Zonnebloemolie
  • Kerriepoeder
  • Ketjap Asin
  • Knoflookpoeder
  • Sambal Manis
  • Beetje zout
  • (Rode peper)

Bereiding

Snij de paprika’s in grove stukken, de kipfilet in blokjes en de knoflook en ui heel fijn. Marineer de blokjes kip in een paar eetlepels Ketjap Asin met de fijngesneden knoflook en ui, knoflookpoeder en Kerrie. Wil je het net wat heter, snij dan een halve rode peper heel fijn en voeg die ook toe aan de marinade.

Snij de onderkant van de Paksoi af zodat er lange stelen overblijven, niet teveel maar een paar centimeter is genoeg (zoals hier op de afbeelding).

Zet een pan water op voor de noedels. Maak wat zonnebloemolie heet in een koekenpan en bak hierin de Paksoi krokant aan beide kanten, ongeveer 3 minuten per kant. Pak met een tang de stelen Paksoi en leg deze even weg.

Ondertussen bak je in de koekenpan de kip en in een wokpan roerbak je de stukken paprika even een paar minuten. Roerbak dit even lekker door en doe de noedels in het kokende water. Terwijl de noedels gaar worden doe je de paprika bij de kip en leg je de stelen Paksoi er in een ster overheen zoals op de afbeelding. Dit laat je nog even zachtjes aanstaan met een deksel er op zodat ook de Paksoi weer heet wordt.

Giet de noedels af en doe een beetje zonnebloemolie in de wokpan. Roerbak de noedels hard en kort aan en strooi er een beetje zout over. Eet smakelijk.

Download dit recept in PDF formaat: paksoi_asin.pdf

 

Meer recepten

Chinees Broodje Kip

Chinees Broodje Kip is een pittig gerecht voor tussendoor.

Soms heb je geen zin om te koken of geen tijd om dat te doen. Je kan natuurlijk bestellen maar leuker is om het toch zelf te doen.

Dit recept voor Chinese Broodjes Kip voor 3 personen (iedereen twee broodjes) en is in ongeveer een kwartier klaar.

 

Meer lezen

Plaatpizza

Troostvoedsel

Puur objectief gezien is deze Plaatpizza geen Italiaans gerecht maar in deze tijd van Coronacrisis (2020) is er soms een grotere behoefte aan troostvoedsel en is veel eten weliswaar niet heel erg gezond maar wel heel erg lekker. Noem je het eten Italiaans dan lijkt het altijd lekkerder want lekker eten is tenslotte door de Italianen uitgevonden.

Varieer ook gerust op de lijst met ingrediënten met wat je zelf lekker vindt, zwarte olijven in plaats van groene, Hollandse hamreepjes in plaats van Prosciutto Crudo of hete pepers als dat je ding is, het kan en mag allemaal bij troostvoedsel want daar zitten alleen dingen in die je lekker vindt. En daar dan veel van.

Eén Plaatpizza is genoeg voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 1 pak Koopmans witbrood meel
  • 20 gram echte boter
  • 200 gram Prosciutto Crudo
  • 200 gram champignons
  • 3 zakjes geraspte Mozarella
  • 1 zakje Buffelmozarella
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 10 groene olijven
  • 4 tomaten
  • 1 Italiaans gekruide salami
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 pak Tomato Frito
  • 1 pot grote groene pepers
  • 1 pot artisjokharten
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano
  • Knoflookpoeder
  • Zout
  • Water

Aan de slag!

Maak eerst het witbrooddeeg zoals het op het pak is aangegeven met 300 ml water en 20 gram boter.
Leg bakpapier op de bakplaat van je oven en maak dit voor de zekerheid vet met een kwast en een beetje olijfolie, je wilt tenslotte niet dat net op het moment dat je wilt aanvallen de pizza aan het bakpapier blijft kleven.

Snij de paprika’s, ui, artisjokharten, champignons, Prosciutto Crudo, tomaten, Buffelmozarella, salami, olijven en de knoflook in schijfjes en zet deze klaar voor gebruik.

Verspreid het witbrooddeeg over de bakplaat en duw het goed tegen de randen op, het is namelijk wat elastisch en er moeten een hoop ingrediënten op passen.

Spuit het pak Tomato Frito leeg op het deeg en verdeel dit goed. Strooi wat van de gedroogde Oregano, Basilicum en knoflookpoeder er over.

Beleg dit vervolgens met de voorgesneden ingrediënten en verspreid de schijfjes knoflook en strooi een beetje zout.

Leg nu eerst de groente er op, dan hier en daar een grote groene peper met de kop er af gesneden en tenslotte de salami en de Prosciutto Crudo.

Hierna is de kaas aan de beurt, verspreid de dun gesneden Buffelmozarella en de geraspte Mozarella over de hele plaat. De Plaatpizza is dan klaar voor de oven.

Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor op hete lucht stand, circa 200 graden en zet de plaat in de oven. Laat deze een half uurtje garen op 175 graden en kijk af en toe of het deeg bij de rand een kleurtje krijgt.

Is de kleur van de kaas en het deeg zoals op de foto hieronder dan is de Plaatpizza klaar voor gebruik. Zet ‘m maar lekker met plaat en al op tafel, dat is makkelijker dan eerst verdelen over borden en zo blijft die lekker heet. Eet smakelijk.

 

Download dit recept in PDF formaat: Plaatpizza.pdf

 

Meer recepten

Penne Rigate con Salsa di Pomodoro Cremosa

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 Eetlepel gedroogde Oregano
  • 1 Eetlepel gedroogde Basilicum
  • 1 Theelepel zout
  • 1 Theelepel knoflookpoeder
  • 3 Gedroogde tomaten
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Rode paprika
  • 1 Halve groene paprika
  • 1 Kleine ui
  • 4 Grote champignons
  • 1 Klein pakje Tomato Frito
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • 1 Bakje hamblokjes
  • 1 Potje Crème fraîche
  • 2 Bosuitjes
  • 2 Eetlepels lichte olijfolie
  • 1 Pakje Penne Rigate
  • Gedroogde Parrano kaas

Voorbereiding

Snij de teentjes knoflook fijn. Snij de ui in kleine stukjes en de paprika’s in blokjes. Snij ook de gedroogde tomaten in dunne reepjes, de bosuitjes in ringetjes. Snij de champignons in dikke plakken.

Bereiding

Bak de blokjes ham met de ui, bosui en knoflook even in lichte olijfolie. Doe de gesneden paprika’s erbij en roerbak dit lichtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenreepjes, de champignons en de Oregano en Basilicum toe, en roer dit om totdat de champignons gaar zijn. Breng ondertussen ook een pan met water aan de kook en kook hierin de Penne Rigate.

Doe de Crème fraîche in de pan met ham en groente, de Tomato Frito en de tomatenpuree erbij en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de pasta af en roer deze door de saus (je leest het goed, er doorheen. Zo voeden we onze kleintjes in Italië zei mijn vriend Anzio uit Bolzano ooit).

Serveren met Chianti en zwarte olijven. Eet smakelijk.

 

Download dit recept in PDF formaat: Penne_Rigate_con_Salsa_di_Pomodoro_Cremosa.pdf
Penne_Rigate_con_Salsa_di_Pomodoro_Cremosa_English.pdf

 

Meer recepten

Vegetarische grill schotel

Koolhydraatarm recept!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 

Ingrediënten

  • 1 Grote rode paprika
  • 1 Zoete paprika
  • 1 Grote wortel
  • 1 Halve ui
  • 1 Halve prei
  • 1 Broccoli
  • 4 Grote champignons
  • 1 Courgette
  • 1 Zakje geraspte Mozarella kaas
  • 2 Gedroogde tomaten
  • Raapzaadolie of olijfolie

Kruiden en specerijen

  • Laurierpoeder
  • Kardemom
  • Kruidnagelpoeder
  • Gedroogde Koriander
  • Foelie
  • Karwijzaad
  • Lavas
  • Zwarte peper
  • Zout

Meer lezen

Appeltaart voor 12 personen

Ok, ik heb besloten om mijn Recept voor Appeltaart niet mee te nemen in mijn graf maar te delen met jullie. Het geheim zit er in de hoeveelheden, gewoon veel meer van dit en veel meer van dat. En Rum.

Dit is mijn recept voor Appeltaart voor 12 personen. Ik gebruik dus altijd andere hoeveelheden dan op het pak staan anders is het namelijk zo’n lullig taartje, tenminste dat vind ik. Meer is beter.

Als eerste heb je een grote taartvorm nodig van minstens Ø 30cm.

Ingredienten:

  • 1,5 – 2 kilo Appels (Goudreinetten)
  • 700 gram Koopmans Appeltaartmix (de enige echte)
  • 260 gram Echte Boter
  • 200 gram Witte Basterdsuiker
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 gram Krenten (Sultanas)
  • 200 gram Cranberries
  • 100 gram Hazelnoten
  • 2 Eieren
  • 3 zakjes Vanillesuiker
  • Zout
  • Kaneel
  • Stroh Rum 80%
  • Custard

Meer lezen

Broccoli Prei Quiche voor 6 personen

Ingrediënten

 

  • 2 Grote Kipfilets
  • 1 Prei
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Grote Broccoli
  • 7 Eieren
  • 1 Kopje Melk
  • 1 pot Crème fraîche
  • 6 Grote Champignons
  • 1 Eetlepel Ommeletkruiden
  • 1 pakje Hartige Taartdeeg plakjes
  • 1 Zakje Geraspte Kaas (pittig belegen 45+)
  • Beetje margarine, peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Snij de paprika in blokjes
  • Snij de prei in dunne plakjes
  • Snij de broccoli in kleine stukjes
  • Snij de champignons in dunne plakjes

Meer lezen