Penne Rigate con Salsa di Pomodoro Cremosa

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 Eetlepel gedroogde Oregano
  • 1 Eetlepel gedroogde Basilicum
  • 1 Theelepel zout
  • 1 Theelepel knoflookpoeder
  • 3 Gedroogde tomaten
  • 2 Teentjes knoflook
  • 1 Rode paprika
  • 1 Halve groene paprika
  • 1 Kleine ui
  • 4 Grote champignons
  • 1 Klein pakje Tomato Frito
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • 1 Bakje hamblokjes
  • 1 Potje Crème fraîche
  • 2 Bosuitjes
  • 2 Eetlepels lichte olijfolie
  • 1 Pakje Penne Rigate
  • Gedroogde Parrano kaas

Voorbereiding

Snij de teentjes knoflook fijn. Snij de ui in kleine stukjes en de paprika’s in blokjes. Snij ook de gedroogde tomaten in dunne reepjes, de bosuitjes in ringetjes. Snij de champignons in dikke plakken.

Bereiding

Bak de blokjes ham met de ui, bosui en knoflook even in lichte olijfolie. Doe de gesneden paprika’s erbij en roerbak dit lichtjes voor ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenreepjes, de champignons en de Oregano en Basilicum toe, en roer dit om totdat de champignons gaar zijn. Breng ondertussen ook een pan met water aan de kook en kook hierin de Penne Rigate.

Doe de Crème fraîche in de pan met ham en groente, de Tomato Frito en de tomatenpuree erbij en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel wat zout toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen. Giet de pasta af en roer deze door de saus (je leest het goed, er doorheen. Zo voeden we onze kleintjes in Italië zei mijn vriend Anzio uit Bolzano ooit).

Serveren met Chianti en zwarte olijven. Eet smakelijk.

 

Download dit recept in PDF formaat: Penne_Rigate_con_Salsa_di_Pomodoro_Cremosa.pdf
Penne_Rigate_con_Salsa_di_Pomodoro_Cremosa_English.pdf

 

Meer recepten

Vegetarische grill schotel

Koolhydraatarm recept!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 

Ingrediënten

  • 1 Grote rode paprika
  • 1 Zoete paprika
  • 1 Grote wortel
  • 1 Halve ui
  • 1 Halve prei
  • 1 Broccoli
  • 4 Grote champignons
  • 1 Courgette
  • 1 Zakje geraspte Mozarella kaas
  • 2 Gedroogde tomaten
  • Raapzaadolie of olijfolie

Kruiden en specerijen

  • Laurierpoeder
  • Kardemom
  • Kruidnagelpoeder
  • Gedroogde Koriander
  • Foelie
  • Karwijzaad
  • Lavas
  • Zwarte peper
  • Zout

Lees meer

Appeltaart voor 12 personen

Ok, ik heb besloten om mijn Recept voor Appeltaart niet mee te nemen in mijn graf maar te delen met jullie. Het geheim zit er in de hoeveelheden, gewoon veel meer van dit en veel meer van dat. En Rum.

Dit is mijn recept voor Appeltaart voor 12 personen. Ik gebruik dus altijd andere hoeveelheden dan op het pak staan anders is het namelijk zo’n lullig taartje, tenminste dat vind ik. Meer is beter.

Als eerste heb je een grote taartvorm nodig van minstens Ø 30cm.

Ingredienten:

  • 1,5 – 2 kilo Appels (Goudreinetten)
  • 700 gram Koopmans Appeltaartmix (de enige echte)
  • 260 gram Echte Boter
  • 200 gram Witte Basterdsuiker
  • 100 gram Rozijnen
  • 100 gram Krenten (Sultanas)
  • 200 gram Cranberries
  • 100 gram Hazelnoten
  • 2 Eieren
  • 3 zakjes Vanillesuiker
  • Zout
  • Kaneel
  • Stroh Rum 80%
  • Custard

Lees meer

Broccoli Prei Quiche voor 6 personen

Ingrediënten

 

  • 2 Grote Kipfilets
  • 1 Prei
  • 1 Rode Paprika
  • 1 Grote Broccoli
  • 7 Eieren
  • 1 Kopje Melk
  • 1 pot Crème fraîche
  • 6 Grote Champignons
  • 1 Eetlepel Ommeletkruiden
  • 1 pakje Hartige Taartdeeg plakjes
  • 1 Zakje Geraspte Kaas (pittig belegen 45+)
  • Beetje margarine, peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Snij de paprika in blokjes
  • Snij de prei in dunne plakjes
  • Snij de broccoli in kleine stukjes
  • Snij de champignons in dunne plakjes

Lees meer

Trifle


Voor 10 personen

1 diepe glazen schaal (rond of rechthoekig)
2 pakken Lange Vingers
2 zakken Bitterkoekjes
1 pakje Dr Oetker Jelly aardbeiensmaak
1 pakje Dr Oetker Kookpudding Bitterkoekjes ***
1 pak Koopmans Custard
1 pak slagroom (1/4 liter)
1 doosje Bosbessen
1 doosje Frambozen
1 flesje Amaretto di Saronno
1,5 liter Melk
1 pak Suiker

Bereiding
Voor een Trifle moet je vroeg op de dag beginnen, er zitten diverse pauzes in het proces om de Custard en de pudding te laten afkoelen.

Lees meer

Javaanse Boontjes

Voor 4 personen

600 gram sperzieboontjes 1 kleine ui
2 rode paprika’s
4 grote champignons
1 Spaanse peper
2 theelepels Djahé
15 cl Ketjap Manis
6 teentjes knoflook
2 theelepels kerrie
2 eetlepels bruine suiker
3 theelepels Sambal Manis
4 kopjes Surinaamse of Basmati rijst

Bereiding
Maak de marinade voor de kip.
1. Snij de teentjes knoflook fijn
2. Snij de Spaanse peper fijn

Lees meer