Zuur

Ik ben niet zuur!Soms moet je even door de zure appel heen bijten. Dat zeggen ze weleens tegen mij als ik het moeilijk heb, Niels zei het gisteravond nog tegen mij op Facebook.

Nou ben ik niet zo van het fruit eten dus die ervaring was ik helemaal niet rijk totdat ik zondag bij een gezamenlijke maaltijd in de kerk waar ik heen ga een appeltje pakte en mijn tanden er in zette. En die was mij daar toch ZUUR!!! Vreselijk, ik stikte er gewoon in!

Ik vind mijn eigen leven geen picknick, elke drie weken lig ik op de bank aan een infuus, de dagen erna heb ik stevige hoofdpijn en de vermoeidheid ervoor is ook al geen pretje. Maar ik sla mij er altijd moedig door, ik houd mij kranig en het hoofd fier omhoog totdat ik van het effect van het infuus keihard in slaap val. In het Nederlands Dagblad van 3 september jl. stond ik met een interview met als kop: “Chronisch ziek en chronisch optimistisch.” En dat is ook zo.

Want hoewel mijn leven vaak niet echt een pretje is zijn er ook heel veel momenten dat ik geniet, een goeie grap maak, vreselijk lekker eten kook of gewoon heerlijk een koud biertje naar binnen klok. Ik laat de ervaring van door de zure appel heen bijten lekker bij die ene keer op die zondag in de kerk. Ik heb besloten dat ik die beeldspraak niet hoef toe te passen op mijn eigen leven. Appels zijn zuur, Leendert niet.

zure appel

Foto: Edwin Poot

Deel dit:
Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

2 thoughts to “Zuur”

Geef een reactie