Wie hoor ik daar lachen?

Lachen manDe afgelopen maanden ben ik wat uitgelachen. Omdat ik niet meer zo lekker heen en weer kon op de Vespa zat ik te broeien op de aanschaf van een brommobiel. En alleen al het hardop noemen van dat woordje werkte op de lachspieren van bijstanders, meestal mijn lieve gezinsleden trouwens.

Dan zag je mij een beetje zuur kijken, wat als ze gelijk hadden, een volwassen man, vader, in zo’n koektrommel, dat is toch niet normaal meer? Maar ja, ik had zelf eigenlijk geen keus, fietsen ging namelijk ook al niet meer. Een autorijbewijs halen was zelfs nog moeilijker voor mij dan fietsen. Als ik al niet met hopeloze examenvrees tob dan is het al het überhaupt toestemming krijgen voor een examen, ik heb namelijk ADHD. En dat wordt dan nog lastiger als ik je vertel dat ik daar niks voor slik omdat anders mijn rikketik van slag raakt. Onmogelijk!

De laatste tijd kwamen die brommobielen steeds meer in beeld op straat, je ziet ze ineens overal. Volgens mij worden die dingen veel gereden door jongeren met een bromfietsrijbewijs tot ze een echt autorijbewijs halen en ook wel door een grote groep volwassenen die op één of andere manier zo’n papiertje nooit gehaald hebben. En nu staat er zo’n brommobiel hier voor de deur, gekregen dankzij lieve gevers in Nederland.

Ook nu geldt hetzelfde als wat ik van mijn Vespa zei: niet afgeragd door een puber maar bereden door een heer van stand. Hoe dan ook, al zou ik als laatste lachen, dat hoort toch niemand want het is een Diesel. Dus, valt er nog wat te lachen? Ik hoop van wel! Ik zal de laatste zijn die daarmee ophoudt.

Microcar

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie