Waar toch?!

Je kan mij raar vinden maar ik vind Sinterklaas maar niks. Geef mij maar kerstfeest. Ik bedoel dan kerstfeest in de zin waar het om gaat, vieren dat Jezus geboren is.

Ik draai al kerstliederen in oktober om in de stemming te komen. Ik doe de ene CD na de andere in het laatje van de speler en ook van een ouderwetse LP ben ik niet vies. Perry Como galt krakend door de versleten speakers!

Waarom? Ja, waarom toch? Nou dat zal ik eens vertellen. Ik voel me vaak zo fout! Ik doe alles verkeerd, scheld op mijn vrouw en kinderen, verknal het eten, goudvissen zwemmen wekenlang in de blubber, ik heb geen baan, ben vaak verdrietig om het leed in de wereld, kortom, genoeg voor een litertje jank niet-plezier.

En dan wordt het kerst. Jezus kwam in de wereld om mij te verlossen van al dat leed, van mijn eigen fouten, van alles wat fout gaat eigenlijk. Een wondermiddel? Ja! Want daardoor ben ik gered en dat voelt me toch een partij goed! Weg tranen! Leve Jezus! Elk jaar weer. En geen enkele knullig verklede sint, kerstman, paashaas of stomme lampionoptocht kan daar aan tippen! Waar toch?!

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie