Vlees

De supermarkten liggen vol met vlees en als we dat zouden willen dan kunnen we elke dag vlees bij de maaltijd en op brood eten, er is meer dan genoeg. Maar wie legt mij uit dat ik in het nieuws moet lezen dat er bij het ministerie een verzoek is ingediend om ’s nachts te mogen slachten omdat anders de stallen overvol raken met varkens en in een ander bericht staat dat de regering miljoenen vrijmaakt om de veestapel te verminderen en daar niet snel genoeg mee opschiet.

Ondertussen kan de vleesverwerkende industrie het aanbod niet eens aan. Nee, ik ga niet stoppen met vlees eten maar minderen kan wel, daar zijn we al een tijdje mee bezig. Maar als we stoppen met vlees eten en er niet wordt opgeschoten met verkleinen van de veestapel, raken de stallen dan niet helemaal overvol? En waar blijven die varkens en koeien dan? Export? Dan wordt dat probleem toch nog steeds niet opgelost?

Welke politicus durft hier op te reageren, ik daag hem of haar uit.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie