Vathorst Boulevard

Binnenkort vieren we hier alweer de tweede kerst sinds we verhuisd zijn uit Zoetermeer. Het huis is voor het grootste deel fijn ingericht en lekker warm. De woonkamer op de eerste woonlaag vind ik helemaal het einde, ik hou echt van die plek.

Ons gezin is ook al helemaal gewend aan een ander plekje in Nederland met andere mensen om ons heen. Met mijn brommobiel kom ik op nieuwe plekken, Spakenburg of Garderen bijvoorbeeld, of Ermelo en Barneveld.

Nog niet zo lang geleden reden Christa en ik samen naar Zuid Limburg er mee, dat was ook prachtig en het wisselende landschap was mooi om te zien. Maar het meest rij ik toch hier in Amersfoort door het stadsdeel Vathorst en ik voel mij hier helemaal thuis. Voor de boodschappen, een bakkie koffie bij vrienden en om Joris naar hockey te rijden met zijn keeperstas en eitjes kopen in Holkerveen.

In het begin was het even wennen, in Zoetermeer was ik gewend om overal binnendoor te rijden en de straatnamen waren in elke wijk op alfabetische volgorde genoemd. Hier gaat dat allemaal heel anders, de meeste straten in de wijk zelf zijn fietsstraten en auto’s zijn er te gast. Binnendoor rijden is vaak ook niet mogelijk want er worden tussen diverse wijkdelen paaltjes op de weg geplaatst zodat je daar niet verder kan. En dat is voor fietsers best veilig zolang ze niet op hun mobiel turen tenminste.

Als je hier iets wilt doen waarvoor je een eindje verder moet rijden dan pak je eerst de weg naar een rotonde op de ringweg aan de buitenkant, de Boulevard. De rotondes zijn genummerd (behalve bij nummer 4, daar zijn stoplichten) en vanaf de boulevard kies je dan weer de juiste rotonde om de wijk in te rijden. En net zoals de alfabet structuur in Zoetermeer is dat ook eigenlijk net zo handig. Anders, dat wel en het was even wennen maar wel handig. Zo is ons huis, Kasteel Meijepolder, het snelst te bereiken via Rotonde 6. Het is maar dat je het weet.

Je bent welkom om een bakkie koffie te komen doen, afslaan bij rotonde 6 dus.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.