Van deze foto krijg ik nooit genoeg

Naar deze foto kan ik uren kijken. Ik doe het niet echt hoor, dat is niet nuttig maar na al die jaren ben ik ‘m nog niet zat.

Hier woonde ik ooit en ik waande mij de heer van het kasteel, ik had er de grootste kamers en het mooiste uitzicht. Het huis zelf, Old Hall of Little Plumstead, officieel Plumstead Hall, bestaat niet meer, het is afgebrand in 2016. Ik heb er een traantje om gelaten, zo intens verdrietig was dat.

Maar de herinnering is prachtig, blij en eentje van geluk. Wat had ik er een gouden tijd met mijn vrienden, sommigen zijn nog steeds mijn vrienden en ik had het er heel erg naar mijn zin. Hele dagen fietste ik in de omgeving op mijn Gazelle fiets, een bezienswaardigheid voor de lokale bevolking omdat ik de enige toen was die er fietste.

Het zijn die herinneringen aan hete zomers in Norfolk die het plaatje hier zo mooi maken. Als ik alle herinneringen opschrijf dan denk ik dat ik er een boek mee kan vol schrijven. En het komt allemaal een beetje terug de laatste tijd. De zon op ons huis, de belofte van Lente, de blauwe luchten en het uitzicht hier maken dat het automatisch gebeurt. Zeker nu onze woonkamer op de tweede woonlaag is en ik naar beneden kan kijken naar wat er gebeurt op straat. Nét zoals toen, heer van mijn kasteel.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie