Tel je zegeningen, niet je geld

Gisteren zocht ik iets en het leek mij een goed idee om achter een kast te kijken. En daar lag het, dit tientje. Ooit een keer op de kast gelegd, lang geleden. En toen drong het tot mij door: Daar heb je nu niets meer aan. Ik heb het nooit gemist al die tijd. Ik heb al die jaren iets anders veel harder nodig gehad dan dit tientje te moeten missen.

Ik heb het niet makkelijk gehad de afgelopen vijftien jaar. Twee, drie keer per jaar longontsteking, longbloedingen, ziekenhuis in en uit. Maar ik wil niet klagen. Want er zijn nog altijd van die fijne dingen waar ik van kan genieten. Mijn lieve vrouw, vier lieve kinderen, de zon, de zee, muziek, lekker eten, modeltreinen, elpees, echte vrienden en nog meer. Zegeningen die tellen. Ik tel mijn zegeningen.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie