Surrealisme

Even geleden ging ik met Liset naar Het Dichters Bal. Vooraf bleek al dat wat we gingen zien onze verwachting zou overstijgen, het thema was Surrealisme. En dus schreef ik met Neon het woord Poet op mijn gilet, dat was voor mijn doen eigenlijk best wel surrealistisch, een knipperend Neon bord dat vertelde wat ik ben, een dichter.

Vrolijk gingen we op weg, met de trein naar Amsterdam. Bij aankomst stond een echte Struisvogel bij de ingang van Vondel CS, in het Vondelpark. En om ons heen verschenen vreemde creaties, de één nog gekker dan de ander.

Een leuk gesprek nog voordat het bal begon. We liepen wat rond en genoten van de bizarre taferelen voor ons. En toen kwam ik hem tegen in het felrood verlichte café, laat ik hem maar “De Deftige Man” noemen.

De deftige man sprak mij aan met de vraag of ik wel een echte dichter was. Die waren ondanks de naam van het bal zeldzaam aanwezig vertelde hij. Ik vertelde hem dat ik niet alleen verkleed was als dichter -het was een gekostumeerd bal tenslotte- maar dat ik in het leven buiten dit bal er ook echt één ben en inmiddels al twee boeken op mijn naam heb staan.

Hij vroeg mij toen: “wat doe je dan tegenwoordig en hoe is dat zo gekomen?”

Ik zorg voor mijn gezin zei ik, dat heb ik ooit geleerd op de Spinazie Academie heel erg lang geleden toen ik nog een knappe jongen was. Hij moest er hartelijk om lachen. Vol passie vertelde ik over het koken van fantastische maaltijden, mijn inspiratie om te schrijven door alles wat om mij heen gebeurde met mijn gezin, mijn kinderen, het huis waar ik in woon en nog veel meer.

En ik kreeg de meest bizarre reactie: “Het gaat eigenlijk mijn voorstellingsvermogen voorbij dat een hetero man met een vrouw en kinderen gekozen heeft om op de Huishoudschool zijn carrière te beginnen om vervolgens uiteindelijk voor zijn gezin te gaan zorgen. Dat was toch ondenkbaar in de tachtiger jaren.” Ik ben heel benieuwd naar wat jij schrijft.

Mensen. Je kan niet anders dan van ze houden.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie