Schelden op de visboer

BoosNederland is een land waar vrije meningsuiting een goed recht is. En wij maken daar allemaal gebruik van en dat is ook prima. Waar veel Nederlanders ook goed in zijn is zeiken om het zeiken. En van dat laatste wil ik graag een voorbeeld geven.

Vandaag is het Hemelvaartsdag, een christelijke feestdag waarop veel mensen vrij zijn, gelovigen naar de kerk gaan en daarna, heiden en religek gelijk, gaan wandelen, thuisblijven of het strand bezoeken. Een vrije dag voor iedereen, wat valt daar nou over te klagen? En toch gebeurt het, ik lees vandaag hier en daar willekeurig op het internet dat sommigen het grote onzin vindt dat ze een vrije dag hebben omdat christenen dat bepaald hebben voor hen. Die achterlijke christenen met hun fabeltjes, wie denken ze nou wel dat ze ons kunnen dicteren dat we vrij moeten zijn? Waarom niet meteen een vrije moslimsuikerdag of een joodsetoonbrodendag?

Om de onzin van deze argumenten te relativeren zet ik je het volgende (fictieve) tafereeltje voor.

Je bent vegetariër en vandaag ben je vrij, het is Vlaggetjesdag. Je loopt over de markt en bij de visboer aangekomen zet je het toch op een schelden tegen de beste man die zijn geurende koopwaar niet specifiek aan jou laat zien! “Waarom laat jij mij jouw viswaar zien terwijl ik daar helemaal geen zin in heb? Ik lust het niet eens! En de lucht die jij ermee verspreidt, voel je je wel helemaal lekker? Ik ben vegetariër en ik heb helemaal geen behoefte aan jouw vis! Visboeren met hun Vlaggetjesdag! Jakkes, vis!”

haring

Snap je ‘m? Begrijp je de onzin van het hele argument? Je hoeft niet te klagen over iets waar je geen last van hebt. En je hoeft al helemaal niet af te geven op christenen omdat jouw vrije dag nou eenmaal Hemelvaartsdag heet. Je hebt een vrije dag, geniet er van. Ga lekker een eind lopen bijvoorbeeld. En laat in vredesnaam de visboer met rust!

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie