Keukengeheimen

Kleine blokjes rundvlees staan zachtjes te pruttelen op de kookplaat om over een uurtje te worden toegevoegd aan mijn speciale recept, Javaanse Boontjes. Ooit een keertje opgepikt toen ik elk vrij uurtje in de keuken van de Marinekazerne Kattenburg in Amsterdam doorbracht.

De tonnetje ronde Indonesische Kok had er zo veel plezier in om mij te vertellen van zijn vak dat hij vergat dat ik zijn geheimen meenam de wereld in voor het opvoeden van mijn kinderen.

Javaanse Boontjes, een recept dat in mijn geheugen gegrift staat nu. De Champignons heb ik er zelf bij verzonnen, die eten ze niet op Java zei hij ooit. Met Kip of met Rundvlees, het is allebei lekker.

Javaanse Boontjes

Voor 4 personen

600 gram sperzieboontjes 1 kleine ui
2 rode paprika’s
4 grote champignons
1 Spaanse peper
2 theelepels Djahé
15 cl Ketjap Manis
6 teentjes knoflook
2 theelepels kerrie
2 eetlepels bruine suiker
3 theelepels Sambal Manis
4 kopjes Surinaamse of Basmati rijst

Bereiding
Maak de marinade voor de kip.
1. Snij de teentjes knoflook fijn
2. Snij de Spaanse peper fijn

Romantiek op de Modelspoorbaan

Vandaag bezocht ik de Modelspoorbeurs in Houten. Buiten stond een rij van vier, vijf mensen breed en meer dan 100 meter te wachten tot ze naar binnen konden en tientallen mensen zochten tevergeefs een parkeerplekje in de omgeving van het gebouw in Houten bij Utrecht.

Binnen was het ook ontzettend druk want behalve de tweemaandelijkse verkoopbeurs met tweedehands en nieuw (maar vooral tweedehands) materiaal was er ook de tentoonstelling Houten Digitaal. Prachtige modelspoorbanen met elk een eigen thema en techniek.

Binnenkort is het zo ver!

BlijBeste familie en vrienden, fans van mijn werk, volgers van mijn blogs en anderen, vandaag heb ik heel goed nieuws: ik heb een uitgever gevonden die mijn derde boek wil gaan uitgeven.

De titel zal worden Met jou wil ik oud worden en daaruit blijkt al wat het thema is van de inhoud met eigentijdse poëzie en proza. Er zullen ook weer illustraties van eigen hand in te vinden zijn en binnenkort is het te koop in de boekhandel in een verrassende vormgeving.

Want na twee vorige publicaties kan je verwachten dat ook dit weer een kwaliteitsproduct is welke nu de vorige twee overstijgt. En dat wordt beloond, dit boek is landelijk te koop of te bestellen in jouw eigen favoriete boekwinkel. En in mijn eigen webshop als het zo ver is.

Ik hou jullie op de hoogte.

In de bibliotheek

Zo, dat is ook weer gedaan.

Mijn boeken heb ik net in een bubbeltjesenvelop gedaan, een nette brief erbij geschreven en even snel een ritje naar de bibliotheek waar ze zullen worden voorzien van een harde kaft, een streepjescode en informatie op de kaart aan de binnenkant.

Binnenkort zijn ze dan daar beschikbaar zodat je kan kennismaken met mijn werk. Kan je zo lang niet wachten? Dan bestel je alvast jouw eigen gesigneerde exemplaar in mijn webshop.

Vriendelijke groeten van uw Eemlandse Schrijver.