Ongeveer 51

Sinds een dag of drie kan ik met recht zeggen dat ik ongeveer 51 jaar oud ben. En ik bén er nog! Natuurlijk heb ik het soms niet makkelijk, elke drie weken infuus, hoorapparaten, artrose en lopen met een stok. Maar wat nog steeds jong aan mij is, dat is mijn hart. Ondanks welke tegenslag ook, ik veer weer op en loop -voor zover mogelijk- rechtop naar de volgende dag die nieuwe uitdagingen biedt.

Op een verjaardagsfeestje, niet het mijne overigens, kwam ik iemand tegen die het onbeschaamde lef had om mij te vragen: “Vind je het ook niet ontzettend jammer dat jij met een stok moet lopen, dat je hoorapparaten nodig hebt en elke drie weken aan het infuus zit terwijl ik zelf nog net zo knap ben als 20 jaar terug en gezond? Ik bedoel, bekijk dit gezicht, een jonge god.” wijzend naar zichzelf. Letterlijk hè, met een stalen gezicht!

Beste meneer, ik zal het je uitleggen. Ik heb het niet alleen gedaan. Ik kreeg kracht van boven van de Heer, ik had mijn eigen gezin om mij heen dat mij alleen maar liefde heeft gegeven en ik gaf het aan hen. Zij hielpen mij (soms letterlijk) weer overeind als ik het zelf niet meer kon want zij waren er voor mij, net als mijn vrienden.

Mijn eigen veerkracht zorgde er voor dat ik na elke vreselijke longontsteking, ongeval en pijn weer op mijn eigen benen stond zodat ik in staat was om nog meer lieve mensen te ontmoeten. Ik ben gegroeid in het bijzijn van mijn vrienden, ik had mijn successen en kan daarop tevreden terugzien. Al was het maar alleen omdat ik nog steeds de liefde van mijn leven elke ochtend in de ogen kan kijken als ik weer wakker word.

En jij wilt weten of ik dat jammer vind?

Dus zeg ik hier tegen die persoon die mij dat durfde te vragen: Jij bent misschien ongeveer net zo oud als ik maar je loopt nog niet met een fractie van de trots en kracht rond waarmee ik mij staande houd. Misschien zie jij mij met een stok, kalend, hoorapparaten en een grijze baard aan de buitenkant, van binnen loop ik rechtop. En jij kent mij niet, dat is nu duidelijk.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie