Omgaan met gebreken

Ik zit nooit stil. Als je in Google “ik zit nooit stil” invoert, ben ik het eerste zoekresultaat. Ik heb namelijk ADHD. Een volwassene met ADHD. En om het nòg erger te maken: ik heb ook zware astma. Een ADHD’er die altijd buiten adem is, heb je ooit een grotere tegenstrijdigheid meegemaakt? Het is een groot gebrek dat mij op duizenden momenten in het verleden dwars heeft gezeten. En dan lig ik ook nog eens elke drie weken aan een infuus. Stil zitten. Op de bank. Terwijl je eigenlijk de trap op en af wil rennen. Stilgezet tegen wil en dank.

Maar het is ook mijn kracht: als ik iets voel opkomen dan voer ik het meestal ook uit. Je moet weten: een ADHD’er die ook nog eens linkshandig is heeft kennelijk nog wat ruimte over in de hersenen voor creativiteit. En als ik toch niet vooruit kom met mijn longen, wat kan ik dan beter doen dan even stilzitten en schrijven wat in mij opkomt.

En dat geeft voldoening. Want tussen alle tegenslagen, geklaag, verdriet en ongezondheid komt bij mij heel vaak op dat ik God moet loven. En dat schrijf ik dan hier op mijn website.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie