Mysterieus

Vanochtend was een rustige ochtend en ik zat in mijn luie stoel met een heerlijke mok koffie wakker te worden. Maar die rust was van korte duur toen het inbraakalarm beneden afging. Snerpend hard ging het door het huis en ik had pijn in mijn oren toen ik het afzette.

Met een bonkend hart en adrenaline-zweet in mijn haarwortels ging ik weer naar boven en nam weer een slok van mijn -nog warme- koffie. Nauwelijks een kwartier later ging het inbraakalarm alweer af! Wat is dit nou dacht ik? Ik had het de vorige keer toch uitgezet? Heel vreemd! Dus ging ik een rondje door het huis beneden, controleerde de deuren, de ramen, de sensoren van het alarm, alles. Maar er bleek niks aan de hand te zijn, ruiten onbeschadigd, de ramen waren dicht en de deuren op slot.

En toen zag ik het, de gebroken stuiterbal bij het raam. Hoe kan dat nou? Alle ramen zijn nog heel en toch ligt hier een stuiterbal helemaal aan stukken. Mijn kinderen heb ik gevraagd of zij wisten hoe dat kan maar zij konden mij geen verklaring geven. Niemand hier in huis kon vertellen wat er daar gebeurd was of hoe die stuiterbal in ons huis gekomen is.

En dan is er nog dat dingetje met de kleur: die is transparant blauw. Maar alle stukken die zijn afgebroken -met uitzondering van één stuk- zijn kleurloos!

Het alarm is de rest van de dag stil gebleven. Mysterieus.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie