Modelspoorbaan: opnieuw beginnen

Soms moet je even een stapje naar achteren doen en kritisch naar je eigen werk kijken. En vervolgens tot de conclusie komen dat je het niet goed gedaan hebt. Dat geeft niks, een hobby is bedoeld als tijdverdrijf, het is geen tijdgebonden prestatiesport en je mag er zo lang over doen als je zelf wilt.

In mijn geval heb ik een plan dat digitaal uitgezaagd is uit een MDF plaat maar halverwege iets verschoven is. Daardoor past geen enkel stuk Profi-rails van Fleischmann meer volgens plan. En dus bleef ik compenseren, zagen, verbuigen en slijpen. Elke keer had ik weer zere vingers van het handmatig ombuigen van rails en het zagen.

En dat zou zo blijven totdat alle rails op de plek zat en ik voorspel dat wanneer ik dan dat stapje achteruit zou doen, ik heel erg ontevreden zou zijn. Dus heb ik vandaag de meeste rails losgehaald en vervangen door flexibele rails. Het is even jammer dat we weer zo ver terug in de tijd moeten maar zoals ik al zei: je mag er zo lang over doen als je zelf wilt. En nu ben ik wel tevreden met het resultaat ook al heb ik alweer zere vingers.

 

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie