Mannen mogen niet meer jagen

De wereld is aan het veranderen. Traditionele rollenpatronen vervagen, emissienormen worden strenger, genderneutraal zijn is hip en het stoere geronk van dieselmotoren is weldra voorbij.

We kunnen straks niet meer in naar houtvuur ruikende leren jassen door de bossen lopen, indrukwekkend vanaf de grond gefilmde motorfietsen in reclames waarbij de stoere laarzen met zilveren sporen in het grind stampen zullen we nooit meer op televisie zien en echt jongensspeelgoed zal binnenkort ook wel verboden worden.

Nu al moeten we ons elke dag scheren en met een balsem onze kin bewerken tot een superglad en heerlijk geurend resultaat en staan we met onze zogenaamd harde bolster te janken in elk glossy magazine voor de echte man. Want huilen mag.

En tot overmaat van ramp hoor ik ook nog iemand tegen zijn collega zeggen dat de veggieburger van de McDonalds zoveel lekkerder is dan de echte kipburger! Waar gaat dat toch heen met deze wereld?

Mannen mogen niet meer jagen.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie