Manieren

Ooit schoof ik weleens aan bij een rasecht aso gezin in de straat waar ik op kamers woonde.

Koken ging bijna altijd op een bizarre manier daar. Alles werd in één enorme pan geflikkerd, de groente de krieltjes en een paar rookworsten of gehaktballen aan gort gesneden er doorheen. Vaak waren het spruitjes en paprika maar het hing vooral af van wat er op de groenteveiling op de berg doorgedraaide oogst terecht kwam.

En iedereen praatte door elkaar, er werden tikken uitgedeeld en de tv knalde er snoeihard overheen, er kwam nog iemand aanlopen. Totdat er een fles ketchup op tafel werd gestampt, de pan erbij in het midden en iedereen een lepel kreeg. Dan zei ‘mams’: “Ok, Leendert is erbij dus we bidden even of het eten wel lekker is HEREZEGENDEZESPIJZEAMEN!!!” en iedereen viel die pan dan aan met zijn of haar lepel en was het even stil. En dat minstens 1 x per week.

Ik genoot van die ongeschuurde rauwe manieren.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie