Kunst

Blijf fietsen Leendert!Nee, niet schrikken, dit is niet pijnlijk! Elke drie weken krijg ik een infuus met Nanogam om missende delen van mijn bloed aan te vullen.

Elke drie weken een naald in mijn arm, meestal ook nog eens erin gestoken door dezelfde verpleegkundige. Heel soms gaat het een keertje anders en moet een tweede naald gebruikt worden maar meestal lukt het in één keer. Nou ligt er op die arm een ader die nog steeds heel geschikt is om in te prikken, dat gaat nu al ruim zes jaar zo. Maar de kunst is niet alleen om raak te schieten maar ook wat je op het plaatje kan zien.

IMG_3757

Als je namelijk zo vaak infuus krijgt is het best wel fijn als ze je alvast een eindje op weg helpt voor wanneer het infuus er weer uit moet aan het einde van de dag. Op de canule legt ze een klein gaasje met een kleine pleister, daaroverheen een enkel gaasje dat langwerpig is gevouwen. En pas daarna gaat de Tegaderm pleister er overheen. Op die manier kan ik dan straks eenvoudig de pleister verwijderen zonder de canule uit de ader te trekken. En die kan er dan uit als ik het kleine pleistertje aanduw.

Natuurlijk hoeft ze er niet zo’n kunstwerkje van te maken maar net zoals zoveel van haar collegae heeft ze het beste voor met je en doet ze net dat ene stapje extra voor ze weer vertrekt. Dankjewel verpleegkundige voor jouw extra zorg! Ik noem het een kunst. Verpleegkunst.


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om Gedichtjes voor het slapengaan te bestellen

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie