Kneiterhard

Oud en Nieuw was een leuk feest. Lekker oliebollen en appelflappen eten, spelletjes doen aan tafel en lekker een paar biertjes drinken. En spectaculair vuurwerk, ook al was dat misschien wel de laatste keer want het liep op veel plaatsen in Nederland uit de hand met beschadigingen aan oog en gehoor, ruzie met bedreigingen en schade aan van alles.

Hoewel ik het vuurwerk zelf prachtig vind, maar dan eigenlijk alleen siervuurwerk hoog in de lucht, kan ik mij helemaal vinden in een vuurwerkverbod. In plaats daarvan kan er dan op pleinen een georganiseerd vuurwerk display afgestoken worden dat bediend wordt door professionele pyrotechnici. Ik vind dat zelf een goed idee en ik hoop de politiek in Den Haag ook.

En kom op jongens en meiden, je loopt echt niks mis hoor, het beste van Oud en Nieuw is de aanloop er naar toe, lekker in je huis met je familie met eten en drinken en een spelletje als je dat leuk vindt of anders de tv. Gelukkig Nieuwjaar.

Rotterdam is de eerste grote stad met vuurwerkverbod in 2020!

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.