Keukengeheimen

Kleine blokjes rundvlees staan zachtjes te pruttelen op de kookplaat om over een uurtje te worden toegevoegd aan mijn speciale recept, Javaanse Boontjes. Ooit een keertje opgepikt toen ik elk vrij uurtje in de keuken van de Marinekazerne Kattenburg in Amsterdam doorbracht.

De tonnetje ronde Indonesische Kok had er zo veel plezier in om mij te vertellen van zijn vak dat hij vergat dat ik zijn geheimen meenam de wereld in voor het opvoeden van mijn kinderen.

Javaanse Boontjes, een recept dat in mijn geheugen gegrift staat nu. De Champignons heb ik er zelf bij verzonnen, die eten ze niet op Java zei hij ooit. Met Kip of met Rundvlees, het is allebei lekker.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie