Kerstklokken in oktober

BlijJa, zo gaat dat hier, kerstklokken in oktober. Ik ben natuurlijk een beetje eigenwijs.

Maar wie bepaalt eigenlijk dat Kerst maar 2 dagen duurt, of alleen in december? Ok, een kerstboom, dat gaat te ver. Die zet ik pas op in de Advent. Maar kerstklokken, die luiden hier al veel eerder met de muziek op de platenspeler mee waarin de geboorte van Jezus wordt bezongen.

Want de komst van de Heer Jezus mag je best wat eerder inluiden. En gedenken dat Hij kwam om onze zonden weg te nemen en ons eeuwig vrijheid te geven dat kan wat mij betreft het hele jaar door. Afgelopen zomer draaide ik een Kerst-LP, ik had daar gewoon zin in en het deed mij goed.

Tijd tot Kerst, het is een oogwenk in vergelijking met de eeuwigheid. Ik doe natuurlijk nog harder mee wanneer er Christmas Carols worden gezongen met Kerst, dat is het leukst. Maar Kerst is voor mij geen sneeuw en niet alleen december. Kerst is wat mij betreft het hele jaar door al zou dat denk ik een beetje tegengas opleveren van de rest hier. En er is nog veel meer muziek tenslote.

Maar ik begin eenvoudigweg wat eerder, kerstklokken in oktober. Ok, ik ben misschien een beetje eigenwijs maar het is mijn eigen wijs, en dan is het niet zo erg. Toch?

Dit schreef ik eerder over Kerst:
Waar toch?!
Ik heb een kerstfeest in mijn hart

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie