Je hoeft het niet te zien om te geloven

Er zijn een veel dingen die mij fascineren, één daarvan is zonlicht. En hoe hard de mens ook probeert, er is er geen één hier op aarde die het exact kan namaken. Iedereen neemt het bestaan van de zon vanzelfsprekend aan. De warmte ervan zorgt voor groei van leven en zonder zon zouden wij ijskoud verpulveren tot poeder. Door de zon kunnen wij ontelbare aantallen kleuren zien, zonder zou het aartsdonker zijn.

De aarde bevindt zich in een zogenaamde ‘leefbare zone’, niet te dichtbij zodat we niet verbranden en ook niet te ver weg van de zon omdat we dan zouden bevriezen. En ook al is op aarde door de atmosfeer deze zon vaak niet te zien, toch leven wij erbij. Niemand twijfelt daar aan; ook zonder de zon te zien geloven wij dat deze er is.

Zo is het ook met God, die is er ook, al zien wij Hem niet direct voor ons. Ik weet dat Hij bestaat, ik voel het aan Zijn liefde. Ik voel het aan de warmte van de zon, ik zie het in het licht dat al die kleuren om mij heen laat zien. Op aarde, in God’s leefbare zone. Zonder Hem zouden wij niet bestaan.

Ik hoef niet te zien om te geloven. Ik voel en zie het al elke dag opnieuw.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie