Ja of Nee?

Een simpele vraag. Ja of Nee? Alleen het antwoord is voor velen niet zo eenvoudig als de vraag. En dat is jammer. “Waar gaat het om?” hoor ik je nu zeggen. Om jouw antwoord op deze vraag. Over orgaandonatie. Want als jij doodgaat kunnen jouw organen direct na jouw dood voor leven zorgen. Dat klinkt heel hard maar dat is het niet. Niet voor jou in ieder geval.

Zelf ben ik in een situatie waarbij ik voor de kwaliteit van mijn leven en mijn levensverwachting afhankelijk ben van donaties van anderen. In mijn geval bloed. Bloed komt van levende donoren, mensen die met hun volle bewustzijn de keus maken om hun leven in dienst van anderen te stellen door bloed te geven. Krijg ik geen bloedproduct van anderen dan word ik ziek en ga ik ook nog eens eerder dood.

Orgaandonatie is een ander geval. Want als jij er niet meer bent dan kan jij niet met jouw volle bewustzijn de keus maken om iets voor een ander te betekenen door één of meerdere organen af te staan. De beslissing is alleen te maken als jij er zelf nu voor kiest. Dus een simpele vraag: Ja of Nee? Maak het antwoord niet moeilijk. Voor anderen.

www.jaofnee.nl

 

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie