Inspiratie

Dieren zijn voor mij een belangrijke bron van inspiratie. Al sinds mijn jonge jaren fotografeer ik ze, in het wild en in de dierentuin. En al net zo lang schrijf ik gedichten en verhalen, inmiddels heb ik twee boeken gepubliceerd. Ze zijn te koop in mijn webshop.

Omdat ik binnenkort verhuis met mijn gezin neem ik tijdelijk even geen nieuwe opdrachten aan voor redactie of tekstschrijven maar dat betekent niet dat ik stil zit. Voor mijn volgende boek ben ik in een rustig tempo nieuw materiaal aan het schrijven. En daar zitten ook gedichten bij over dieren, een favoriet thema dat ik gebruik om poëzie en fotografie te combineren. Zoals het onderstaande gedicht bijvoorbeeld: Frisjes.

Inspiratie

Het boek dat ik momenteel aan het voorbereiden ben moet dit jaar uitkomen en krijgt de titel ‘Wat is er zo grappig aan een eend?’. Het is geschreven voor kinderen uit groep 7 of 8 en natuurlijk ook weer met fotografie van eigen hand. Omdat het geschreven is voor gebruik op de basisschool zit er ook een educatieve waarde aan, bij elk gedicht stel ik de kinderen een vraag. Ben jij ook zo benieuwd hoe het gaat worden?

Deel dit:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Geef een reactie