Ik ben mijn eigen medicijn

Kalm blijven Leendert, KALM!Het is nooit saai in mijn leven, maar niet alles wat gebeurt is ook een hoogtepunt. Deze week zat ik bij de dokter op de ene dag en de volgende dag bij de uitgever van mijn gedichtenbundel.

Het goede nieuws had ik al verteld, na 10 jaar schrijven wordt nu mijn eerste gedichtenbundel uitgegeven, bij Boekscout. Alleen waren de afgelopen maanden een flinke belasting voor mijn toch al zieke lichaam en heb ik al wekenlang pijn en druk op de borst, iets links van het midden. Daar waar het hart zit. En daar heb ik er maar ééntje van, geen reserve.

En omdat het niet overgaat ben ik naar de dokter gegaan nadat er lang bij mij op was aangedrongen. Ik ben namelijk een beetje koppig, ik heb ADHD. En dan kom ik meteen aan bij het grootste knelpunt: om kalm door te kunnen gaan met blijven leven slik ik Ritalin.

Ritalin is geen wondermiddel maar als je uit een Geslacht van Drukke Mensen komt zoals ik dan heb je er alleen maar baat bij. Dat dacht ik tenminste tot nu toe. Een groot nadeel van Ritalin in volwassen mensen is dat er een groter risico op hartklachten is en daarmee ook op acuut hartfalen.

Nu slik ik Ritalin al een jaar of 18 en was bekend met deze risico’s maar behalve aangeboren hartritmestoornissen (systolische sinusknoop a-ritmie voor de medici onder mijn lezers) had ik er geen boodschap aan, voor mij wogen de voordelen namelijk een stuk zwaarder.

Op advies van mijn huisarts die zei dat ik misschien beter direct kon stoppen met Ritalin heb ik dus besloten om ook daadwerkelijk ermee te stoppen. En nu? Is nu ook de pijn op de borst over? Nee, en daarom ga ik volgende week naar een cardioloog. Maar waar ik banger van wordt is dat ik mijn leven weer moet omgooien.

Honderd belletjes erbij in mijn telefoon, Christa zei het ook al tegen mij. En ik word ook bang voor de chaos in mijn hoofd en om mij heen, juist die redenen waarom ik indertijd begonnen ben met Ritalin, die komen nu keihard terug.

Waar ik tot nu toe mij aardig kon bewegen in sociaal Nederland komt er nu de angst weer omhoog borrelen dat Leendert-de-Flapuit weer terug is, dat het eten nooit op tijd klaar zal zijn en iedereen zucht onder de chaos in dit huishouden en het gebrek aan bij elkaar passende sokken.

Alleen ga ik nu niet opgeven, ik zal het zelf moeten redden zonder Ritalin! Ik weet al één ding dat helpt! Ik ben mijn eigen medicijn.

kalm_blijven

“Alleen kalmte kan u redden.”

 

 

 

 

 

 

Deel dit:
Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

1 reply to Ik ben mijn eigen medicijn

Geef een reactie