Iedereen wil jou bekeren

Het is tegenwoordig aan de orde van de dag, elke Amerikaanse christelijke internet radiozender, elke evangelist, iedereen wil je bekeren.

Natuurlijk generaliseer ik nu een beetje maar het komt wel in de buurt van de waarheid. Ook al ben je zelf een Christen, niet zo eentje van alleen maar woorden maar met je hele hart, ziel en verstand, ook dan doe je het nog niet goed. Jij moet opnieuw bekeerd worden. Want ook jij bid niet hard genoeg, je doet niet goed je best en zeker als je niet heel erg regelmatig in geestvervoering raakt, nou dan is het helemaal duidelijk! Jij moet bekeerd worden!

Ik laat mij altijd graag overtuigen. Ik geniet van de muziek op de christelijke zenders, ik lees het in de Bijbel. En ik hoor ook met Liefde naar mensen die mij over Jezus vertellen. Ik bid zelf ook regelmatig dat ik over onze Jezus kan vertellen aan anderen, mensen die Hem nog niet kennen. En om enthousiast te worden voor Jezus draai ik regelmatig een paar elpee’s achter elkaar van bijvoorbeeld mensen als Johnny Cash, Mahalia Jackson, Keith Green en Adrian Snell. Ze brengen mij vaak in tranen om hun liefde voor Christus, zo prachtig verwoord!

Je hoeft niet te blazen in de zeilen van een schip dat al gedreven wordt door de wind. Overtuig mij niet, zeg het anderen! Vertel mij niet dat ik geen goede christen ben, dat ik het niet goed doe of dat ik het beter kan. Want ik weet dat ik te kort schiet, gebroken door de wereld als ik ben. Zeg het mij niet maar help mij anderen te vertellen van die ene Jezus. Ik kan alleen mijn best doen, meer niet. Kom maar, dan doen we het samen.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie