Hoger dan de blauwe luchten

Blij… en de engelen van goud.

Zij zongen voor de herders van de komst van Jezus. Van een plekje in de hemel, volmaakt en compleet, koos hij een gebrekkige stal om ons daar te krijgen, in de hemel, volmaakt en compleet.

Terwijl hij geboren werd in het donker scheen Gods licht al in de hemel over hen die hem toezongen. Toen hij in de winternacht in doeken gewikkeld werd tegen de kou gaf God in de hemel ons al Zijn warmte. We moeten het alleen nog kunnen zien. En om het straks te kunnen zien moeten we het nu geloven.

blauwe-luchten

Het is hier nu nog soms koud en gebrekkig en we missen van alles: gezondheid, geld, geluk, een huis, een baan en zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen. Maar wat we het meest missen maar niet willen of kunnen benoemen is geluk in eeuwigheid. Jezus wist dat al voordat hij ons kwam redden. En op een dag, dan weten wij het allemaal.

Ik wens jullie een gezegend Kerstfeest.

“De schepping ziet er reikhalzend naar uit dat openbaar wordt wie Gods kinderen zijn.”

Romeinen 8 vers 19, NBV

(Perkamentje)

Lees ook mijn kerstgedicht: En de engelen van goud

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie