Hitteplan

“Hot in the city, hot in the city tonight.” zingt David Bowie van ver achter die blauwe lucht met de zon er midden in naar hier beneden door mijn radio. Nog op de ouderwetse manier, via de draadloze golven naar de antenne van mijn stereo.

Inmiddels is het hier al weken heet, niet warm, nee heet. Heet in de stad Amersfoort, de stad waar wij wonen. Zelfs het windje dat hier over het dakterras waait maakt het niet beter, het is heet, HEET!!!

Ik ben zelf geen fan van hete zomers. Tenzij ik met mijn blote reet in de zee of oceaan kan liggen, dan maakt het mij niet uit. Maar dat zit er deze zomer helaas niet in, verhuizen kost geld en dat maakt dat een zomervakantie er dit jaar niet van gaat komen.

Volgende week ga ik een dagje weg, naar het strand. Ik kan niet wachten, ben er al de hele dag mee bezig. Met de trein naar de kust, met de auto met Christa naar de kust. Maar in ieder geval naar één van mijn beste vrienden. Zwembroek, Hot Chocolate zonnebril, Factor 50, Badhanddoek. Niemand die mij tegen gaat houden.

Dat is mijn Hitteplan.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie