Het heeft even geduurd

FotootjesJarenlang hield ik stug vol dat analoge fotografie ‘mijn ding‘ was. Ik vertelde jullie al eerder hoe ik begonnen was met Foto’s Trekken met een Praktica MTL 5 B, later toen ik trouwde kocht ik een Minolta X-300 met een hele tas lenzen, een Nikon F65 en de laatste analoge jaren met een Nikon F4E in bruikleen.

Ik werd er steeds beter in en maakte de mooiste portretjes met prachtige lichtsterke 50mm en 80mm vaste objectieven. Pas in 2010 ging die laatste camera terug naar de gulle gever terug. In al die jaren ontwikkelde ik mijn technieken met die camera’s met als resultaat kwalitatief goede foto’s die toch echt niet minder waren dan die door professionele fotografen gemaakt werden. Met de komst van mijn eerste digitale camera moest ik helemaal opnieuw beginnen. Ook merkte ik de beperkingen van de eerste digitale camera’s, resolutie, gewicht en prijs bijvoorbeeld. De laatste jaren fotografeerde ik met een fijne Nikon D70 en sindsdien wil ik geen ander merk meer.

Nikon-Sigma

Maar deze week ben ik om, na twee hele ochtenden de tijd te zijn vergeten in de brandende zon (35°C!) in het Natuurpark met mijn neus er bovenop is mijn camera-vriend de komende jaren deze Nikon D3100. Met een paar flinke zoom-objectieven! Het is nu de kunst om stil te zitten of het statief goed neer te zetten en goed om je heen te kijken, de camera en de lenzen zijn geen beperking meer. Maar nu ben ik ook veel sneller en met meer en betere foto’s.

Nikon-D3100

Dat is toch het leuke waar je je over kan verbazen met die analoge achtergrond: duizenden foto’s en nooit meer zoals vroeger wachten tot je rolletje terug was in de fotozaak. Het heeft even geduurd maar ik ben er weer, op het niveau waar ik eerder al een keer was.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie