Het feestje in de tuin

Het is Lente Leendert!Het wordt een mooi jaar voor de Hazelnoten. Ik voel het gewoon. Vorig jaar zat de Hazelaar vol met deze beesten en waren de bladeren in korte tijd kaalgevreten.

Dit jaar was dit het enige exemplaar en zit de struik prachtig in het blad. En nu de lieveheersbeestjes de luizen laten aanpakken.

DSC_6727

Vraat, luizen, verkeerde verdeling en vorig jaar werd de struik gehalveerd bij het snoeien, onze tuinman vond dat noodzakelijk. En in de herfst kwamen er maar drie nootjes van de struik af, wat een teleurstelling was dat. Maar dit jaar wordt het vast een feest.

Sowieso al voor alle lieveheersbeestjes, daar zie ik er heel veel van. Allemaal verschillende kleuren en patroontjes en ze vieren feest zoals je ziet. Maar ja, nu lees ik weer dat juist deze soort, Harmonia axyridis, schadelijk is voor het inheemse lieveheersbeestje.

DSC_6802

Sommige van de beestjes heb ik nog nooit eerder gezien in mijn leven dus als je deze herkent mag je het mij zeggen.

DSC_6838

Deze griezel kwam ik ook nog tegen in de tuin maar die mag voortaan wegblijven van mij. Brrr, wat een engerd zeg!

DSC_6814

DSC_7106

DSC_7197

DSC_7210

DSC_7226

Ach het is elk jaar wel wat. Maar ik blijf optimistisch.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

2 gedachten over “Het feestje in de tuin”

Geef een reactie