God laat alles groeien

We woonden er in een bovenwoning en keken over de straat uit. Alles was er netjes, er woonden tenslotte alleen maar nette mensen. Behalve die ene tuin, die was elke lente overwoekerd met paardenbloemen.

De eigenaar, een sympathieke eilander van ver weg, het kon hem niks schelen. Hij zette er elke lente een tuinstoel tussen en zat daar elke beschikbare zonnestraal op te vangen, genietend van een biertje en ‘iets wat je kan roken’. Hij maakte met iedereen die langskwam een praatje en deed geen vlieg kwaad.

Totdat de Welstandscommissie een keer langskwam, er waren klachten binnengekomen. “Maar wat moet ik daar aan doen?” klaagde hij bij mij de andere dag, bijna wanhopig. Nu moet ik gaan werken aan een tuin en ik vind ‘m zo mooi met al die gele bloemen. Met de Welstandscommissie had hij afgesproken dat de tuin diezelfde week nog omgespit moest worden en ‘hij er iets mee moest gaan doen’. Nou, dan doe je dat toch? zei ik tegen hem. Ja en dan? Daar moet jij je geen zorgen om maken vertelde ik hem. Dingen laten groeien, dat doet God.

Dus spitte hij zijn tuin om, met veel zuchten, veel over zijn onderrug wrijven (ik weet hoe dát voelt dus voelde ik met hem mee). Ik gaf hem een compliment en weer vroeg hij hoe het dan verder moest. Niks, zei ik. Gewoon niks. En verder liep ik naar het winkelcentrum en kocht twee pakken vogelvoer bij de dierenwinkel. Nog diezelfde nacht heb ik die leeg gestrooid op zijn tuin en de hark er door getrokken. In de weken en maanden erna kwamen er de mooiste bloemen tevoorschijn uit de zwarte grond, hij wist niet wat hem overkwam. Hoe kan dat nou dan? Vroeg hij mij.

Ik heb hem gezegd dat God alles laat groeien.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie