God is Liefde

Een hoop ophef de afgelopen dagen toen een aantal dominees, voornamelijk uit de in het zwart geklede kant van de kerken in Nederland, zich in een gezamenlijke verklaring uitlieten over de plaats van de homo buiten de kerk. Want daarbinnen hadden ze volgens deze vertaling van The Nashville Declaration niets te zoeken.

Ik ben van mening dat een dominee bijbelteksten mag uitleggen op een bijbelgetrouwe manier en daarbij ook best een standpunt in mag nemen m.b.t. diverse seksualiteit.

Anders wordt het echter als die standpunten verzameld worden en in een openbare verklaring gebruikt wordt om bijvoorbeeld homo’s uit de kerk te weren.┬áDat is je reinste discriminatie en dat hoort niet bij iemand die in God gelooft en daar ook naar wil leven.

Om bovenstaande reden neem ik afstand van de Nashville Verklaring. Deze verklaring hoort niet bij mij.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie