Geen nieuws meer alsjeblieft

Wat mij betreft kijk ik vanaf vandaag geen nieuws meer.

Het hangt me de keel uit, ik walg, ik huil, word misselijk en krijg gruwelijke hoofdpijn. Nee, voor mij vanaf vandaag geen nieuws meer. In één zin even de grootste gruwels van deze week: mishandelde en vermoorde baby, vermoorde pater, volkerenhaat om cartoons, doden in Uruzgan, meervoudige cafémoord etc. etc. En we gaan allemaal enthousiast voor de buis elke avond om 20.00 uur, alles staat ineens stil want er moet naar het journaal gekeken worden.

Beste mensen: is het je waard? Is het zo belangrijk om naar al die ellende te kijken? Moeten we willens en wetens gruwelen bij al die ellende waar we nota bene voor kiezen om naar te kijken? Begrijpt u de waanzin van dit alles? Ik snap het niet meer.

In Prediker (een boek uit het Oude Testament van de Bijbel voor de niet-kenners onder ons) staat: “Er is niets nieuws onder de zon.” Met andere woorden: Alles is al eens gebeurd. We weten alles al van die ellende. En er is niemand die je verplicht om je dat elke dag om 20.00 uur nog eens lekker opnieuw onder je neus te wrijven.

Weet je waar ik heen wil met mijn verhaal? Naar de hemel! En nee, dat bedoel ik niet als profaniteit, niet om te shockeren, niet om te kwetsen, niet om je te laten gruwelen. En nee, je wordt er ook niet misselijk van. Het is de Blijde Boodschap. Voor iedereen hier op aarde geldt: Waar geloof je in, wat je ziet of wat je gelooft? Ik geloof dan toch onnoemelijk veel liever in God, dan dan dat ik wil kijken naar het journaal.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie