Feyenoord

Heel erg lang geleden, voordat ik getrouwd was, toen gebeurde het. Ik werd gebeld door een vriend uit de kerk in Pijnacker.

“Leendert, we spelen vandaag voetbal tegen teams van kerken uit de regio en nu komen we één man tekort. We hebben geen idee hoe we dat moeten oplossen maar misschien kan jij invallen. Zou je dat willen doen?” Beste Gerrit*, hoe denk je dat ik dat ga doen? Ik heb niet eens voetbalschoenen! “Nou, die ga je dan maar gauw kopen.”

En omdat ik mij in die tijd graag liet opstoken voor een potje lol maken deed ik dat. Ik ging dus als een speer naar de schoenenwinkel en kocht er voor 99 gulden Adidas voetbalschoenen, van die prachtige witte leren schoenen.

Daarna scheurde ik op mijn Honda door naar de sportvelden. Er aangekomen werd ik door mijn teamgenoten uit de kerk met gejuich ontvangen, precies op tijd was ik! En we speelden met vuur en passie, alsof wij het eerste team van Feyenoord waren zo enthousiast en goed! Hoewel, ik had daarvoor nog nooit op een voetbalveld gestaan (wel een keer er naast maar dat is een ander verhaal) dus of ik persoonlijk ook zo geweldig presteerde was eigenlijk nog maar de vraag.

In de rust kreeg ik honger, zo werkt dat bij mij. Dus ging ik de sportkantine in om een vette bek te halen. Maar helaas bleek dat niet zo makkelijk met al het toegestroomde publiek en ik moest lang wachten op mijn bestelling. Inmiddels werd er alweer aan mij getrokken, “Kom op Leendert, de tweede helft begint!” en op dat moment kreeg ik mijn Hamburger Speciaal net aangereikt over de bar. Ik dacht, kom op ik betaal geen 2 gulden 50 om dit ding vervolgens weg te geven dus ik liep met mijn monsterlijk grote hamburger weer het veld op waar inmiddels al gefloten was voor de tweede helft.

En zo hard als ze juichten toen ik aankwam vanmorgen, dit ging nog veel harder. De hele tribune gilde Vreetzak! en volgens mij nog in koor ook. En de scheids floot niet eens af! Wat? Geen Rood? Dat buiten we uit! Voor de show heb ik ‘m dus tijdens het lopen naar het doel van de tegenstander opgegeten, happen zonder kauwen. Mijn five minutes of fame.

En dan te bedenken dat ze bij Feyenoord Kramer geschorst hebben omdat hij in de pauze naast het veld een broodje kroket at, wat een onzin zeg! Ik krijg echt zin om in mijn allerbeste Rotterdamse accent op die malloten te gaan schelden. Wat een gekken joh! Om een broodje Kroket! Als het nou tijdens het spelen op het veld was maar het was in de pauze en hij zat op de bank.

*Dit kan een gefingeerde naam zijn


Koop mijn boek Gedichtjes voor het slapengaan, klik op de banner hieronder!

Klik hier om Gedichtjes voor het slapengaan te kopen

Deel dit:

Leendert van Gemeren

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie