Emperor Dragonfly

De natuur inVanochtend ging ik er wat vroeger uit voor een wandeling. Met een reden, gisteren was ik er ook al even uit maar ik was al een beetje te laat en het was bloedheet inmiddels. En mijn camera was nèt niet optimaal ingesteld maar daar kwam ik pas achter toen ik weer thuis was.

Vandaag ging ik dus achter hetzelfde doel aan, of op hetzelfde doel af het is maar hoe je het bekijkt. Gisteren ging ik naar een paar diepe vijvers hier achter in het stukje land dat in Zoetermeer bekend is als De Boomgaard. Bij elke vijver zit het vol met prachtig gekleurde Waterjuffers, schichtige kikkers, Schrijvertjes op het water, visjes en een paar Eenden, Meerkoeten en Waterhoentjes.

En er waren een paar Libellen, joekels van 15 cm ongeveer en je kon ze horen ook. Alleen door de hoge temperatuur waren ze veel te snel om op de foto vast te leggen en hoe ik ook mijn best deed, het resultaat was een aantal net niet scherpe foto’s. Leuk voor Facebook maar verder ook niet. Maar nu is het gelukt denk ik, al moet ik nog een keertje terug deze week voor de kikkertjes. Die maakten geen kans vandaag.

DSC_8284

Dit is de Emperor Dragonfly, dat is de Engelse naam voor een insect dat wij in Nederland Libelle noemen. Voor zo’n majestueus beest is dat natuurlijk een beetje verwijfd zo’n naam, ik geef de voorkeur aan Emperor Dragonfly. Weet jij een gelijkwaardig alternatief in het Nederlands?


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om A taste of love te kopen

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie