Een wild idee?

Jullie weten natuurlijk al dat ik een enthousiast brommobiel rijder ben en dat dit inmiddels is uitgegroeid tot een hobby met een website, Kronkelroutes.nl.

Vorig jaar ging ik met een goede vriend van Zoetermeer naar Amersfoort, je kan dat gerust de eerste Road Trip noemen die we gemaakt hebben.

De term Road Trip spreekt tot de verbeelding, bijna iedereen die het hoort associeert die met beroemde scenes uit films als Smokey and the Bandit, Convoy of als je wat jonger bent dan ik met bijvoorbeeld Harold and Kumar of The inbetweeners.

Zo wild als in de film ga ik het niet maken maar wat ik wel ga doen is met een goede vriend een flinke road trip maken met mijn brommobiel om naar een andere goede vriend in Limburg te rijden. En we gaan alles met de dashcam filmen, fotograferen en vlogs maken van de hele rit. Het wordt dus de Road Trip to Limburg.

Mijn voertuig is een goed herkenbare auto en je kan haar bekijken op mijn website Kronkelroutes.nl. Een verslag van de road trip, inclusief een verwerking tot Kronkelroute kan je na de reis daar vinden.

Natuurlijk ga ik de reis tot in detail voorbereiden, de route eerst virtueel rijden in Google Streetview en samen met anderen doornemen voordat we gaan. Daarom is er nog geen reisdatum bekend, eerst moet dat af zijn. Mijn brommobiel wordt zorgvuldig onderhouden door Bebro in Hoevelaken, dus daar hoef ik mij in ieder geval geen zorgen over te maken.

In de tussentijd probeer ik nieuwe sponsors te vinden, zichtbaar d.m.v. belettering op de achterste ruiten van de auto en wil ik de media zo ver krijgen om aandacht aan deze road trip te geven.

Waarom dat nou weer hoor ik je bijna denken. Omdat de positie van de steeds populairder wordende brommobiel in het verkeer best kan worden verbeterd. In de Verkeerswet, het RVV, voor de politiek in Den Haag en niet in de minste plaats bij de overige verkeersdeelnemers. Ik denk namelijk dat de veiligheid daardoor kan worden vergroot. En daar heeft iedereen wat aan. Een wild idee?

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie