Een knipoog van de koningin

Een leuke anekdote: ik heb een keer een vette knipoog gehad van Koningin Beatrix, op drie meter afstand.

Ik liep door Den Haag in DT (Dagelijks Tenue, ik was dienstplichtig) met van die mooie glimmende knopen langs het Paleis van Justitie, toevallig net toen Koningin Beatrix uit haar blauwe AA auto stapte. Ik besefte niet direct door welk tafereel ik liep en omdat ik in uniform was greep de wacht kennelijk ook niet meteen in maar op het moment dat ik besefte “Dit is Koningin Beatrix!”, werd ik achter bij mijn jas gegrepen door een Marechaussee en tegen de muur naast de trap getrokken. Ik stond meteen stram in de houding (dat werd mij ook nog eens tussen de tanden toegebeten door hem) terwijl zij de trap opging, en in een wolk van parfum en een prachtige lach (ze vond het overduidelijk zeer amusant dat ik zomaar lomp zonder direct iets door te hebben door haar aankomst liep) kreeg ik die knipoog. Gelukkig mocht ik mijn weg vervolgen toen ze eenmaal binnen was.

Koningin Beatrix

Vandaag 28 januari 2013 maakte Koningin Beatrix bekend dat zij afstand zal doen van de troon op 30 april a.s. Leve de koningin!

Advertentie:


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om mijn gedichtenbundels te kopen

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie