Een huis van liefde

Vandaag heb ik een knoop doorgehakt: ik heb mijn huis aangemeld bij Houses Of Love.

Houses Of Love? Wat is dat nou weer? Ik kan het je bijna horen zeggen dus ik zal je uitleggen waarom ik dat heb gedaan.

Een paar weken terug kwam er iemand in onze kerk een presentatie geven voor een nieuwe organisatie, Houses Of Love dus. Hij vertelde dat hij mensen nodig had die hun huis open wilden stellen aan andere christelijke mensen in de wijk waar ze woonden om samen een ontmoetingsplek te vormen om met elkaar te kunnen praten over alles wat je bezighoudt.

Mensen hebben elkaar nodig. Ik sta helemaal achter het idee van deze organisatie om in de huidige drukke maatschappij een middel te vormen tegen eenzaamheid en mensen te verbinden en er te laten zijn voor anderen in hun woonomgeving.

Zelf heb ik dat ook nodig, ik zal daar heel open over zijn: er is ook een stukje eigenbelang in het spel hier. Toen wij een paar jaar geleden verhuisden naar Amersfoort had ik het ideaal om te investeren in nieuwe vriendschappen. Natuurlijk was ik wel zo nuchter om te beseffen dat mij dat niet direct zou komen aanwaaien bij aankomst en dat het een investering op de lange termijn zou worden. Maar na bijna twee jaar moet ik helaas beseffen dat ikzelf ook vaak best wel eenzaam ben en elke lange dag thuis erg saai is.

Die stilte hoop ik dus te doorbreken, voor mijzelf en voor anderen. De koffieochtenden heb ik alvast op mijn profiel gezet, nu eens kijken of er respons op komt. Misschien is het ook iets voor jou, kijk eens rond op hun website www.housesoflove.org.

Mijn Houses Of Love pagina: Houses Of Love – Kasteel Meijepolder.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.