Een dubieus jubileum

BlijGisteren was het vijf jaar geleden dat ik mijn eerste reguliere infuus met Nanogam kreeg.

De jaren ervoor waren hard en deze infusen zouden de oplossing moeten zijn voor het tekort aan immunoglobulinen in mijn bloed waardoor ik vrijwel continue ziek was.

Vanaf ongeveer 2000 had ik te maken met regelmatig terugkerende longontstekingen, niet van die longontstekingen met een beetje koorts en hoesten maar ik was vaak doodziek (letterlijk), had zeer hoge koorts en complicaties zoals longbloedingen.

Er zijn momenten geweest dat er midden in de nacht dokters bespraken om voor mij een ambulance te bellen omdat ze dachten dat ik de ochtend niet meer ging halen. Maar ik werd weer wakker de volgende ochtend en herstelde weer een beetje. En ik ben er nu nog, dank God.

eerste_infuus_2011-01-26Elke drie weken een infuus is geen pretje. Hoewel ik nu bijna nooit meer longontstekingen heb is de schade die aangericht is niet te genezen en ben ik vaak benauwd. En op de infuusdag en de dagen erna heb ik altijd forse hoofdpijn.

Maar ik leef nog. En ik heb mijn lieve familie en vrienden om mij heen. Ik heb geleerd om er mee om te gaan, een drie-wekelijks ritme van infuus, hoofdpijn, opknappen, dan weer een aantal dagen met benauwd zijn en andere ongemakken en dan weer infuus.

Ik kan het niet alleen, ik wil een uitgestoken helpende hand graag aanpakken al durf ik daar niet altijd zelf om te vragen. Aan iedereen die er altijd is geweest zeg ik bedankt. En blijf je nog even? Dan doe ik dat ook. Beloofd.

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

One thought to “Een dubieus jubileum”

Geef een reactie