Eekhoorntjes op het gras

Vandaag is het de geboortedag van mijn oma. Ze overleed in 1986 en dat is alweer zo lang geleden dat herinneringen uit dat jaar vaag zijn geworden. Maar sommige dingen vergeet je nooit.

Zoals het huisje van oma in Garderen. In de winter was het er mooi, een dik pak sneeuw. We keken Heidi op een joekel van een kleurentelevisie in de zijkamer en we kregen speculaasjes en chocomel. En als er ooms en tantes waren dan kwamen de gehaktballen op tafel, blokken kaas, pinda’s en nog meer. Een Graai-, en Vreetfeestje noemde ze dat geloof ik.

In de lente was het er nog mooier met Krokusjes in de tuin en nestjes in de Coniferen. Pimpelmeesjes op tafel in de tuin. En dan luisterden we samen naar Caroline Kaart, Klassiek met Caroline, op Radio 4 op een prachtige Philips radio. Dat was nog zo’n apparaat met van die oranje gloeiende buizen er in en Reverbeo.

Als de zomer kwam dan zaten we buiten, de lucht van koffie kwam van binnen, zo gezellig. Of thee met Zaanse Kermis. Een flink glas ranja en dan ging ik weer. Naar het zwembad op het park er naast of samen de bossen in.

Maar het aller-, allermooist was toch de herfst. Dan kropen de muizen weg onder de bladeren om nog wat te eten voor hun winterslaap. Ja de herfst was zonder twijfel mijn favoriete seizoen. Want als we dan weer binnen zaten op te warmen en de open haard werd aangestoken kwamen de Eekhoorntjes. Vlak voor je neus bij het raam. Eekhoorntjes op het gras.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie