De omgekeerde wereld

toren-van-babelTja, dat is een spannend verhaal in de bijbel, die geschiedenis van de toren van Babel. Fascinerend dat er door God gelijk achter de ruzies aan met nieuwe talen verwarring is geschapen om verder gekonkel te voorkomen.

Want toen zij elkaar niet meer begrepen gingen zij uiteen en stichten volken over de gehele aarde. Omdat God het zo wilde keerde hij hun wereld om.

Daarmee werd een hoop ruzie voorkomen en gaf God de mensen nog maar weer eens een kans om het ergens anders opnieuw te proberen.

De laatste tijd hoor ik steeds meer in het nieuws over mensen die bij elkaar komen, de oude gebouwen afbreken en de mensen vermoorden die niet mee willen doen of niet hun taal spreken met het argument dat Allah het zo wil.

Eén grote staat waarbij mensen slimmer willen zijn dan God. En die een boodschap van haat en moord uitbrengen die lijnrecht tegenover de boodschap van Liefde staat.

Heel veel mensen denken dat ze als groep gezamenlijk gelijk hebben terwijl ze stuk voor stuk als individu fout zitten. Die mensen hebben het niet begrepen denk ik. En dat is de omgekeerde wereld.

“Laten wij naar hen toe gaan en spraakverwarring onder hen teweegbrengen, zodat ze elkaar niet meer verstaan.”

Genesis 11 vers 7, Bijbel in gewone taal

(Perkamentje)

Deel dit:
Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie