De nieuwe vulpen

Leendert schrijftVandaag ging ik naar de stad Den Haag om een nieuwe vulpen te kopen. Dat was een weloverwogen keus hoewel nog onbepaald als om welke vulpen het zou gaan.

Ik wilde een vulpen in een klassieke sigaarvorm hebben, zwart Lacqué met goud en ‘stevig’ kunnen schrijven maar het moet een luxueuze pen zijn, het is tenslotte mijn gereedschap als schrijver. Om die reden moet die pen daarom perfect zijn en bij mij passen.

In de loop van de afgelopen 35 jaar ben ik heel langzaam anders gaan schrijven. Vanaf de lagere school in een klein schrift met fijne dunne lijnen naar tegenwoordig robuuste zinnen met grote krullen aan de letters. Dat wat vroeger bij mij paste is nu niet meer aan de orde, ik durf te laten zien wat ik schrijf. Lang geleden, toen schreef ik voor mijzelf maar nu wil ik dat ook laten zien en daar passen grotere letters bij. Alleen was mijn antieke Pelikan niet met mij meegegroeid en inmiddels een klein beetje versleten.

Van timide 12-jarige jongen naar grijs-kalende schrijver van gedichten is een evolutie die met name in deze pen terug te vinden is. En dat heeft alles met de locatie en de verkoper van vandaag te maken. Bij binnenkomst werd ik gevraagd wat mijn wensen waren en daar kwam meteen het juiste antwoord op. Het was alsof ik in de winkel voor toverstokken uit een Harry Potter film stond! Deze man (ik werd door de heer P.W. Akkerman zelf geholpen) wist binnen enkele seconden exact de pen te vinden die ik wilde kopen!

Na wat afstemmen over dan wel een fijne of medium penpunt (ook net als in diezelfde film) werd de keus gemaakt en ging ik tevreden naar huis. Mocht je ook denken over de aanschaf van een mooie pen? Akkerman in Den Haag is de juiste plek daarvoor! Ik ben daar erg fijn geholpen en het was het waard.

En nu kan ik eindelijk beginnen aan dat nieuwe project, gebonden in leer, goud op snee en luxe papier. Wat het precies gaat worden laat ik nog even geheim.


Mijn boeken zijn te koop in de webshop en in de Apple Books Store!

Klik hier om mijn gedichtenbundels te kopen

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie