De Kandidaat

Het is een woord dat ik al even niet meer gehoord heb in verband met mijzelf. Maar vandaag was het zo ver: Ik heb mijzelf kandidaat gesteld. In december vindt de verkiezing plaats voor het ambt Stadsdichter van Amersfoort. Dat kwam zo …

Een paar weken geleden kreeg ik te horen dat ik -nu ik in Amersfoort woon- mijzelf Eemlandse Schrijver mag noemen en ik ben toegevoegd aan het Eemlandse Schrijversgilde. Een hele eer. Het betekent onder andere dat mijn eerste boek beschikbaar komt in de bibliotheek.

En als gevolg van dat blije feit werd ik op Facebook toegevoegd aan de groep voor die schrijvers en werd ik geïnformeerd over de verkiezingen voor deze positie voor de komende twee jaar, 2019-2020 dus.

Om kandidaat te kunnen worden moet ik twee gedichten insturen: één gedicht moet gaan over Johan van Oldebarnevelt, 2019 is het Johan van Oldebarnevelt-jaar namelijk. Het tweede gedicht mag er eentje zijn uit eigen werk.

Mijn e-mail met een motivatie en twee gedichten heb ik ingestuurd en en jury gaat mijn inbreng en die van andere kandidaten beoordelen. Nu wachten we af wat er gaat gebeuren.

Ik drink er alvast eentje op.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie