De Indische Waterlelies

BlijEén van de leukste attracties in De Efteling is voor mij persoonlijk De Indische Waterlelies. Als klein jongetje in 1975 of 1976 stond ik al gefascineerd naar die prachtige lelies met elfjes te kijken.

In al die jaren is er niets aan veranderd. Alleen voor de stem voor het verhaal is een paar keer een ander ingezet zo is te lezen op Wikipedia.

Wat mij vooral is bijgebleven is de muziek en het gebruik van de gekleurde lampen. Donker met blauwe en groene lampen hebben iets wat ik als kind al prachtig vond, ik heb geen flauw idee waarom. Maar weet je, misschien is het wel de meest surrealistische ervaring die ik als kind hier ooit had toen ik dit prachtige schouwspel zag, wie zal het zeggen.

Deze week zag ik het opnieuw, met dezelfde stem erbij die het verhaal ook al zo’n 35 jaar geleden aan mij vertelde, de tweede keer dat ik er was. En de magie is nog steeds niet verdwenen, De Indische Waterlelies blijven voor altijd bovenaan in mijn Efteling Top 3 staan. Kijk zelf ook even naar het filmpje hierboven en geniet.

Mijn Efteling Top 3:

  1. De Indische WaterleliesDe Indische Waterlelies
  2. DioramaDiorama
  3. Het CarrouselpaleisCarrouselpaleis

Meer foto’s van de Efteling:

https://www.vangemeren.nl/fotografie/de-efteling.html

Deel dit:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie