De baas

De baasGeen idee eigenlijk hoe hij ‘in het echt’ heet, het buurjongetje van ietsje verderop. Hij is erg klein, ongeveer een meter denk ik en veel te klein voor zijn leeftijd. Hij is ook erg dun, alles is tenger aan het knaapje.

Vanaf het moment dat hij een beetje kon lopen en buiten op straat mocht spelen, maakte hij al iedereen uit voor Kukkel, altijd gevolgd door moffemomme. Wij vonden het grappig en vanaf toen heette hij Kukkel, verder niet lelijk bedoeld hoor maar dan weten we hier ‘intern’ over wie we het hebben.

We blijven om hem lachen eigenlijk want als hij buiten is dan verdedigt hij altijd zijn territorium. Vorige week nog, hier voor op de stoep. “Wat doe jij hier? Ik ken jou niet. Als je hier niet woont, wat doe je dan hier? Ga eens weg hier, dit is mijn straat.” En volgens mij gelooft hij er zelf hartstochtelijk in, hij is de eigenaar van de stoep, de straat en het achterpad.

Maar ik denk dat hij vanaf vandaag concurrentie gaat krijgen. Vanmiddag stond ik te strijken met het raam open en hoorde ik hem in het achterpad. “Ik laat jòu er hier niet door zeg!”, met oprechte verontwaardiging in zijn hoge stemmetje. Gevolgd door een ferme meisjesstem: “Jij denkt altijd dat je de baas bent hier in dit achterpad.” Buurjongetje: “Maar dat bèn ik ook.” Dat wordt lachen. Nog meer. Hij is een baas. Nog even.

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.

Geef een reactie