Dag allemaal

Dag allemaalHé waar ga jij heen? Waarom heb jij een tas gepakt? Ik dacht al dat ik je hoorde bij de voordeur. -Gewoon, ik ga weg. Ik ga er vandoor zoals dat heet. Pleite. .. Waarom zou je dat doen? Waar ga je naar toe dan? Wat ben jij van plan?

-Ik ben er klaar mee, de gigantische bergen was, elke dag koken, iedereen naar school en sport rijden, het gekoeieneer, de stilte, verveling, eenzaamheid. Opgesloten zitten, afgeschreven zijn en nergens meer bij horen.

Misschien rij ik wel door naar Toscane of zo, eerst even langs Rome en dan word ik tuinman bij een oud bessie met kortzichtigheid in een enorme villa en met een grote portemonnee. Ga ik boven de garage slapen en sterf ik straks doodmoe maar zielsgelukkig en met een mooi gebruinde huid. .. Ben je helemaal gek geworden? -Nee, dat niet. Zie het maar als het licht zien. Al jaren ben ik er klaar mee om het slaafje in huis te zijn en nu ga ik mijn eigen geluk achterna. Ze noemen het ook wel “Er is iets geknapt bij hem.”

Maar eerlijk gezegd kan mij dat niet zoveel schelen hoe ze het noemen, ik ga met dat belachelijke brommobieltje van mij een tour maken naar de zon en het maakt mij niet uit hoe lang ik er over doe. Ik zet mijn TomTom wel op vermijd snelwegen èn stress, dan kom ik er wel.

.. BEN JE HELEMAAL GEK GEWORDEN? -Ja, dat zei je net ook al maar je moet begrijpen dat er maar zoveel werk in een dag verstouwd kan worden en ik heb al jaren geleden mijn taks voor de rest van mijn leven bereikt. Ik kan eenvoudig niet meer, ik ben op. 3 Wassen per dag en niemand die helpt opvouwen, elke dag weer een maaltijd waarvan je weet dat er gezeik komt over champignonnetjes of olijven, ik kan het nooit goed doen. Afgezeken worden achter jouw rug om door alweer de derde puber en er komt er nog eentje aan, dat zit me werkelijk tot hier! Ik ga er vandoor, het gaat jullie goed.

.. En nu? -Los het nu maar zelf op, de was, het eten, opruimen van je eigen zooi. De zomer komt er aan en ik ben weg. Weg naar dat plaatje op die ansichtkaart, de zon, de geur van Oregano, de zee en een biertje of een wijntje op een terras ’s avonds na een dag gras maaien en de rozen snoeien. Ik ga mijn autobiografie opschrijven op papier met een ouderwetse typemachine, weg van internet en computers. Alles wat er nu hier nog is overgebleven dat is mijn liefde voor jou, voor jullie, ik hou namelijk wel van jullie hoor. Maar toch ga ik op reis, dag allemaal. .. Je denkt toch niet serieus dat jij vandaag weggaat toch? -Nee schat je hebt gelijk, ik schrijf het zo wel even van me af, dat lucht ook op.


Mijn boek Gedichtjes voor het slapengaan is uit, klik op de banner hieronder om die te kopen!

Klik hier om Gedichtjes voor het slapengaan te kopen

Deel dit:

Avatar

Leendert van Gemeren

Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.


This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.
Facebook Instagram LinkedIn Houses Of Love Twitter YouTube

Geef een reactie