Bye Bye Facebook

Ik gebruik Facebook om contact te hebben met vrienden dichtbij en verder weg. Ik ben al jaren erg blij met de functionaliteit van het platform, het feit dat ik dingen uit mijn eigen leven kan delen met mijn vrienden in Engeland, en ik leef met hen mee via de berichten die zij plaatsen. Ja, ik bid zelf voor ze aan de hand van dingen die zij delen met mij. Na 35 jaar dat ik ze uit het oog verloren was zie ik ze nu weer, ook al is het dan niet vaak IRL.

NameTests

Facebook heeft het zwaar te verduren, de kritiek op het beleid om jouw gegevens te verzamelen is niet mals. Ik heb daar zo mijn mening over en ik denk dat de ophef er over heel erg overtrokken is. Als een regelrechte Buckler Lul heeft Arjen Lubach onlangs in zijn programma Lubach op Zondag een poging gedaan om Facebook om zeep te helpen. En net als Joep van ’t Hek is hij daar aardig in geslaagd. Respect voor zijn talent om de massa op te zwepen en dat bedoel ik niet als compliment.

Maar wat mij betreft is Arjen Lubach zelf een Buckler Lul (slap en smakeloos). Zoals Buckler gewoon bier was, weliswaar met een bijsmaakje en zonder alcohol, zo is Facebook eigenlijk niets meer dan Social Media en bepaal jij zelf wat je er op deelt en met wie. Je kan wel met de beschuldigende vinger wijzen naar Mark Zuckerberg maar het kan absoluut geen kwaad om de hand in eigen boezem te steken.

Want op het moment dat je een testje zus of zo doet op Facebook, NameTests bijvoorbeeld of zo’n wiskunde onzin ding, geef je zelf jouw gegevens weg aan het bedrijf (zoals bijvoorbeeld Cambridge Analytica) dat van Facebook toestemming heeft om jouw gegevens te verzamelen. Je doet het zelf. Niet Facebook. Jij.

Ondertussen deactiveren tientallen van mijn social media vrienden hun account omdat zij voelen dat Facebook hen groot onrecht heeft aangedaan door hun gegevens te delen. Toch jammer, in essentie is het een platform om mensen bij elkaar te brengen. En de gebruikers met de grootste mond, Arjen Lubach voorop, zij doen het tegenovergestelde, ze jagen de boel uit elkaar. En je doet het zelf. Niet Facebook. Jij.

Deel dit:

Leendert van Gemeren

AuthorLeendert van Gemeren

This is me, Leendert. I am a little bit old-fashioned and I love things from the past, old series like All Creatures Great And Small, mechanical wristwatches, bi-focal glasses and vinyl records for example. I am not keen on modern things and I often work on this old style model railway. I follow Jesus and sometimes write a poem about Him but I also write about my life. Eccentric. You can often find me in the kitchen at parties.


Dit ben ik, Leendert. Ik ben een beetje ouderwets en houd van dingen die geweest zijn, bijvoorbeeld oude Engelse series op TV zoals All Creatures Great And Small, mechanische horloges, bifocale brillen en oude langspeelplaten. Ik houd niet van moderne dingen en werk regelmatig aan een ouderwetse modelspoorbaan. Ik volg Jezus en schrijf mijn gedichten soms ook over Hem maar ik schrijf ook verhalen over het leven. Excentriek. Op feestjes ben ik vaak te vinden in de keuken.

Geef een reactie